Vilken helg...

Va på lillebrors kalas på lördagen, va jätteskoj. Åt massa gott o moffsade i oss massa kakor o tårta o sånt. :) Lekte lekar ute i de fina vädret o va med på fiskedam. Studsade på deras enorma studsmatta o spelade fotboll och mycket mycket mer. Så ja, när kvällen kom och hemgång närmade sig va man helt slut. Men ingen tid för vila, va bara hem o byta om o göra sig i ordning sen hem till min syster och hennes sambo. Satt hemma hos dem o drack lite o spela ps3 ihop med Anna o hennes man Ted samt deras grannar. Sen tog vi och gick ner till Hotellet och släppte loss där. Dansade massor och hade faktiskt riktigt kul jag o tjejerna. De två grabbarna stod mest i baren..som vanligt hehe. Sen blev det hem o sova direkt för alla...vi är inte vana att festa så mycket längre haha alla är småbarnsföräldrar. :)

Idag har det bara varit lugnt....Liam kom kring lunch så vi sov middag ihop han och jag..sen kolla på film o myste o så. Nu sover han för natten och jag ligger bara här o ligger...ganska pigg efter alla timmars sömn under dagen. Så ska ta o knöla i mig lite bullar som mamma skicka med mig hem. :D

Kram


Sötaste elefantungen

Idag kom Dumbo dressen jag köpte till Liam. Otroligt söt va den och är jättenöjd med affären. :) Så nu kommer jag ha den absolut sötaste ungen imorgon på dagis maskeraden. Fast det har jag ju varje dag iof.   :D

Min älskade lilla elefantunge. <3




























Faderskapstest och mera shopping

Va på möte idag på morgonen ihop med Liam och hans pappa. Gjorde faderskapstest och sen gick vi och åt en frulle på donken.

Efteråt mötte jag Ebba och de blev en frulle till där, inte för Liams och min del då hehe men för Ebbas :) Gcik sen på stan med lillen eftersom Ebba skulle iväg till jobbet. Blev lite fina kläder till Liam iaf, somriga och fina. Så där stack drygt 700 kr iväg på mindre än 15 min...suck....

Åh! På fredag har han maskerad på dagis så köpte snabbt en jättesöt Dumbo-dress på internet. Med stoppad mage och hatt och allt, otroligt söt, bara 267 kr inkl frakt :D Weee för tradera!!! :D
Men nu är det nog fördigshoppat för denna månaden... :/ Men känner jag mig rätt så trillar det nog in minst en klänning till i garderoben och ett par klackskor till...hörde ryktet när jag va inne idag att de skulle komma in nya skor under dagen så de skulle vara uppe till imorgon. Och eftersom det är marknad och så i stan imorgon blir de helt enkelt att åka in dit och då kommer nog ett par nya skor med hem också... Kan ju inte låta bli, de är så roligt med skor. Och så fina...åhh...vill ha alla där inne!!! :D

Nepp, dags att..jaa....flytta sig till soffan och kolla tv eller nåt. Lillen somnade i soffan till Babar, gjorde jag också för den delen..hehe...så blev en tidig kväll för mig iaf. :)

Kram


Leker i pappas rum

Shoppingbegär

Började dagen med en shoppingrunda på stan med Ebba, sen tog vi lunch med Becca o Carro på Spiran ute på deras uteplats i solen, trodde vi skulle få värmeslag så förflyttade oss snart till skuggan hehe. Sen blev de mer shopping så slutade med att jag kom hem med två nya klänningar o en sak till min lillebror som fyller år imorgon (om 8 min alltså)

Grattis älskling på 3-årsdagen!! <3

God natt.. kram

Bästa dagen på länge :D

Idag träffade jag Liams farföräldrar...va jätte nervös o stod utanför med hans pappa en stund innan han tillslut sa kom då så går vi in..neeeej tänkte jag men aaa gick in iaf..
Han familj va underbar. Förstår han är en sån bra kille som han är för verkligen jättegulliga föräldrar. Liam styrde runt och utforskade vareeeenda liten vrå i deras lägenhet o tryckte i sig minst 4 äpplen.... helt otroligt. Sen gick vi ut en stund pappsen Liam o jag och lekte i deras lekplats utanför. Liams pappa o jag satt på hans rum en stund och pratade och kollade på kort från när han va lite, de är läskigt lika måste jag säga..ni ska få se. Kom dit 09.00 och kom därifrån 16:30 ca. Tvingade ner lillen i vagnen på vägen till bussen och han somnade ganska direkt efter en minuts protest, måste varit helt slut efter dagen då han vägrat sova middag. :)
Tror alla är nöjda nu när dagens slut börjar närma sig. Min dag va iaf Toppen! Kändes helt perfekt och ska bli riktigt roligt att lära känna hans familj bättre och få umgås mer med honom och dem.

Kram

Vem är vem?? hehehhe


Chocken

Fick ett samtal från Liams pappa...som jag sagt tidigare skulle bomben släppas o sanningen fram till hans föräldrar ikväll.... Orden jag hörde i telefonen va.."de vill döda oss"....Mitt hjärta stannade...."vaaa??" va de jag fick fram...
Va hör jag då?? Då börjar han skratta åt mig o säger han skämtar..att de blev jätte glada. Alltså herre gud säger jag bara de va bland de värsta jag varit med om.... Nu har jag två saker jag ska ge igen för...först ska jag släppa han på middag med min syster, själv... Sen ska jag nog skrämma han på något annat vis med...de kommer igen vännen tro mig!!!
   Men då blir de till att träffa Liams farföräldrar imorgon då. Läskigare än läskigast...hehe men får hoppas de går bra.

Håll tummarna för mig alla. :D

Kram

Lill Zlatan tränar i väntan på bussen hem. Nya tröjan e på o bollen i rullning som han fick av farbror. Supersöt i kläderna, ska ta kort på han imorgon i dem. Tack :)

Blodsband - Det enda sanna bandet...

Tacka vet jag blodsband... Min familj är de enda som inte lämnar min sida, vad som än händer....  Tack <3

Spännande middag ihop med Liams farbror på O´learrys. Blev en del lek efter också då bussen inte gick förren en timma senare. Så de fick nog lite tid att bekanta sig med varandra. Liam deckade pladask efter på bussen hem hehe så han hade nog haft väldigt roligt. :) Va trevligt iaf....massa nervositet i onödan för min del..han va ju inte alls farlig :D

Nu ska jag lägga mig i sängen o ruttna bort och hoppas ingen hittar mig på några timmar... Sen kommer väl beskedet på hur farföräldrarna tog att höra att de har ett litet barnbarn. Läääskigt.... Får se om de blir av att träffa dem imorgon, beror helt på hur det går ikväll.

Kram

Plask o lek

Händelsefattig dag idag... Men unnade oss ett bad mot kvällen, va riktigt skönt. :) Sen blev de bus och saltapinnar o mys i soffan efter de.

Men ska träffa Liams farbror imorgon..själv..läskigt, men ska väl bli kul de med. Spännande att lära känna familjen.

Kram


Pappatid

Idag blev det en sväng till stan. Hittade en söt klänning som blev ett MÅSTE att köpa...fanns i olika färger men valde den ljusrosa, vackert till sommaren tänkte jag :)



Sen fick Liam kvalitetstid med pappa i två timmar ute i lekplatsen. Vet inte vem som blev tröttast efter men Liam somnade iaf direkt när vi kom på bussen hem haha

Lyckad dag måste jag säga.
Kram

 



Mannen,,- ett irritationsobjekt eller ett misslyckande?

En tankegång jag haft en längre tid är om Gud skapade mannen, misslyckades och därför skapade kvinnan, som blev  hans bästa skapelse någonsin? Eller om han skapade mannen för att vi kvinnor skulle veta vad motgång och irritation är?


Paparazzi

Va i stan idag o köpte en digitalkamera, så har varit paparazzi efter Liam hela dagen hehehe Blev många fina kort men även mycket dåliga, inte lätt att få kort på ett barn som aldrig e stilla elelr som varje gång man ska ta vänder bort huvudet. :)

Möte med Liams pappa på familjerätten blir på ons 27/5 08:30..ska bli spännande. Äntligen blir allt utklarat och familjen blir hel. Ska ta och fånga lite kort på far o son med, men får bli senare i veckan.

Nu ska vi ta o mysa lite här sen blir det tidig läggning för Liam ikväll så jag får äta mina saltapinnar för mig själv o ha ett mys samtal med Brian utan att lillen ska avbryta med att vilja prata med han var femte minut hehe

På fredag kommer älsklingen hit förresten! :) <3

Kram

 

Sovmorgonkrasch och tuuttuuut bröst

Ja, ledig dag, sovmorgon....jo tjena..ledigt va de väl men 07:00 vaknade Liam med största leendet. Han satte sig up..neeeej tänkte jag o gömde mig under täcket... (mammagris som han e sover han morgontimmarna hos mig hehe) Men nee..han har redan sett jag e vaken och tänker inte somna om....suck...så han drar av mig täcket o sitter sen o petar frenetiskt i mitt ansikte med ett finger o säger "Pet" varje gång...så illslut pallar jag inte utan kastar ner en skrattandes unge på kudden igen o tänkte nu ska jag sova kan jag lova...men näää...klart inte..så va ba att kliva upp efter att han noga o helhjärtat studerat när jag satte på min bh o under tiden har han släppt några kommentarer som "ooojjjj... tuuttuuut" och satt ett finger på ena tutten o klistrat på sitt största smil o ögon stora som bowlingklot..ja se killar...Tack Brian för det enda du lärt min son. Ehumf...

Iaf...blev dagis för Liam o ett möte för mig under dagen. Sen slog vi oss ner i soffan o kollade på film, vilket inte intresserade Liam ett skvatt trots jag satt på Babar bara för hans skull...Så blev ett bad ist och det uppskattades desto mer :D Så efter en stunds plask o lek som fint bildat en egen sjö på golvet var det dags för mat.

Nu ligger han sovandes (okej erkänner...på min arm...) och jag kan pusta ut efter en smärtfri dag.
Har även pratat en del med Liams pappa idag och det är riktigt roligt. Fulade oss lite i camen inför honom tidigare under dagen o de uppskattades nog  till fullo av alla tre :)

Natti natti


Stressig dag och kärlekstjaffs

Vaknade en aning för sent, upp och fixa frukost och iväg med Liam till dagis. Kom fram en timma sent ca men bättre sent än aldrig :) Sen hem för att pusta sen städa o plugga innan Liam skulle hämtas på dagis  igen.
    Men icke, hinner inte mer än lägga mig i sängen så riner telefonen och de visar sig jag blir tvungen att stressa ut i regnet igen o iväg till stan för att prata med någon gällande faderskapet på Liam.
    Så iväg o dit o sen hem o stress iväg till sjukhuset till två eftersom jag fått tid till läkaren för är iaf något fel på det och äntligen togs det på allvar och jag fick remiss till röntgen i maj månad nu. Skönt. Slapp även betala för detta besöket heheh man har väl talförmågan kvar och respekten i att vara blivande sjuksköterskakollega till eventuellt just dem haha :p
    Sen iväg hämta Liam och hem till min syster en sväng. Fick skjuts hem av henne sen eftersom hon ändå skulle hämta din dotter Nova på dagiset som ligger nära mig. Så blev det städa, laga mat, äta o sen möte här hemma eftersom jag vill ha större lägenhet o min hyresvärd är så gullig att hon kommer hit o pratar om de då jag har dåligt med tid om dagarna (Som nu kanske hör)

Men men...Nu sover Liam iaf och killen är på träning. Så ska ta och flytta mig från sängen till soffan, fixa lite nudlar och sätta på en bra film eller zappa bland tv kanalerna.
Men först ska jag försöka döda den där flugan som irriterar mig mest av alla just nu och har gjort det de senaste dagarna om inte veckorna!! Hatar flugor, så äckliga. Bläää

Kram


Pirat med fläskläpp - Helgens bravader inget att leka med

Phu, äntligen (va säger jag verkligen de här nu??) är helgen över!! Har varit en rolig men mycket intensiv helg hemma hos mamma. Fick ett ryck och tog cykeln med Liam bak hem till henne i lördags innan lunch, är drygt en mil dit så kände mig väldigt hurtig  i värmen :) Har varit ute i timmar och lekt med mina småsyskon och även syster dottern Nova som mamma skulle vara barnvakt åt under kvälle och natten. Phu säger jag bara vilket tempo det blev.
Men på kvällen grillade vi, helt underbart, och åt ute i deras nyrenoverade uterum. Myspys.
Stackars Liam dock, hans dag blev nog mindre rolig... Började med jag råkade peta honom i ögat när vi cyklade och busade lite på samma gång...så han fick en mindre blödning och ett rivsår. Givetvis hade jag träffat klockrent med nageln... :( Kände mig så elak men efter en minut tröstande hade han glömt det och lyssnade intressant på fåglarna jag försökte distrahera honom med. hehe När vi komemr fram till mormor och vi ka gå ut efter en liten fika så ramlar han (vet inte vad som hände eftersom jag ännu var inne) och mammas sambo kommer in med honom gråtandes och blodig. Japps, han hade fått världens fläskläpp uppe så ser ut som han är misshandlad nu. .
Själv tappade jag rösten och imorse när jag vaknade kunde jag inte prata alls på flera timmar...nu hör man iaf vad jag säger med loite ansträngning. ..dumma pollen....

Hepps, ska ta och lägga Liam nu, sent igen...ajaj mig...sen blir de tv och mys för mig själv o soffan.
Kram kram

Nystart på bloggen - uppdatering

 


Oj, känns som det va år och dagar sen jag bloggade sist. :) Men ska försöka bättra mig, om inte annat för min egen del.

Lite uppdatering till er som missat senaste tiden i mitt liv. hehe...anteckna noga nu :P
    Min lilla son, Liam, är inte längre så liten längre, har börjat planera han två års dag som äger rum den 7/8 :) Inte för jag kommit speciellt långt i planeringen men tankarna finns och det börjar närma sig prio ett.

Jag har börjat plugga, till sjuksköterska, har snart gjort min första termin och ibland undrar jag om jag kommer klara det, är en riktigt tuff utbildning och nivån på universitetet är inte direkt vad man är van med. Men de ska nog gå bra, med lite vilja och jädra anama så!

Annars är det väl som för de flesta andra föräldrar...men kliver upp, iväg till dagis, till skolan, hämtning från dagis, laga mat, byt blöjor, städa, städa ännu mer och byta några blöjor till, laga något som hunnit gått sönder under tiden man va på toa, trösta, skälla, mysa. Bråka med läggningen som när man tror den går perfekt vänder och blir ett elende igen.  Ibland vet jag inte vem som somnar först, Liam eller jag haha, men för det mesta är det nog han.
Nej, dags för läggning, vart lite fredagsmys här men nu börjar klockan bli mycket för små barn som Liam.

Kram


Mitt namn är Ida Ahberg, jag är 25 år och bor i ett litet samhälle ca. 3 mil från Norrköping ihop med min underbara son Liam, 3år. Jag studerar på Linköpings universitet till sjuksköterska, en utbildning jag trivs kanon med.
I bloggen kommer jag skriva om Liams och mina äventyr, dela med mig av våra skratt och tårar, våran ilska och glädje. Kanske känner ni igen er i det jag skriver. Min frustration och vardag har jag märkt kan vara mycket roande för andra, speciellt när jag sliter mitt hår och bara vill göra som min trotsiga treåring, lägga mig på golvet och skrika.

Trevlig läsning!





OBS! Allt material på denna sidan är mitt, så kopiera inte eller ta ifrån mig. Allt är skyddat av Copyright-lagen.
RSS 2.0