min dag i korta men hysteriska drag..

Tänkte att jag kunde bjuda på en sammanfattning av min dag idag. Säkert nån som känner skadeglädjen komma och de bjuder jag snällt på såhär innan jul. :D

06:40....klockan ringer o jag Snoozar....o snoozar..o snoozar.....vaknar 07:10....inte riktigt..07:15...suck, vill inte gå upp..men nu är de panik! Bråttom bråttom! Liam segar, ska öppna kalendern, räkna dagar o sjunga "ja må han leva" istället för att klä på sig. Jag får en demostration i hur man tar på strumpor..han sjunger lite till o får tillslut på sig en overall o skor. Klart o iväg! Kvart i åtta....nu skulle vi varit på dagis...föser Liam framför mig..får skäll för hunden måste ju kissa i snön, och på lampan, och på stenen och på den snöhögen!! De förstår du väl mamma???! Suck jaja..äntligen vid bilen! Is på rutorna...orkar inte skrapa så sprayar med min oslagbara spray så allt försvinner... Kör iväg...attans!! Imma på rutan..får stanna och vänta 5 min...kunde jag ju lika gärna skrapat de fördömda rutorna så hade de gått snabbare!!! Äntligen ett mindre kikhål i imman så jag kan köra iväg! In på dagis med Liam o iväg till jobbet. Phu..kom precis i tid.. Kommer in...attans glömde hunden i bilen! Ut o hämta hunden o tillbaka in igen. Hinner stanna o kissa 3 gånger på 100m!
Äntligen på plats! Seg dag... Åker till apoteket en vända...passar på att köpa avmaskningsmedel till katten o hunden då katten snällt kräktes upp en bandmask på golvet igår! Inte trevligt!!
16:00 och dags att åka hem. Nej...glömde..skulle handla till pappa. Iväg till pappa efter handelslista o pengar. Till dagis för att hämta Liam som under 8 timmar hade hunnit ramlat o slagit sig 3 gånger och visat snoppen för en tjej och intressant tittat in hennes snippa!! Jahapp..inget konstigt med de..eller?! Rekomenderade boken om Totte och kroppen till dem som de glatt lovade låna igen och läsa för barnen. Klädde på Liam kläderna som en bebis sprattlande på golvet då han tycke de hela va otroligt roligt just idag! Kläderna kom på iaf och vi kom till bilen.
Iväg o handla...Går jätte bra första 10 min....eller....kanske fram tills vi kom till kassan och Liam kom på att han inte kunde lägga varor på bandet eftersom allt redan låg där när han kom på att han skulle hjälpa till. Hysteriskt utbrott med skrik, snor o tårar och en unge som vägrade flytta sig så jag kom fram för att betala. Fick betala med ett sprattlande barn under ena armen och rotandes efter pengarna i fickan med den andra. Gick ju bra de här!!
Börja packa varor i påsarna...Liam ser två barn som sitter i fönstret fär man inte får vara....Utbrott igen...Liam ska självklart också sitta i fönstret!! Jag säger nej ut får tillslut bära ut en hysterisk son och 2 påsar till bilen. Ja....rätt nöjd ändå med dagens handel! Bara en affär kvar då de inte hade allt...
Lite uppmaningar i bilen innan vi går in och de hela rullar på förvånansvärt bra! Eller så har jag förträngt de hela....hmm.. nej tror de gick bra...va värre i förra affären iaf :D Mutade med godis och sen iväg till frisören!
Skulle dock köpt en uppsättning på 10 tablettaskar istället för en!! Sista 5 min är alltid smått stressiga hos frisören då Liam gladerligen startar deras dammsugare och ska börja städa upp allt hår..jag ler lite förlåtande mot min frisör men hon ler glatt och säger att de inte gör något... Pinsamt....äntligen klar! Nöjd med håret iaf! Betala sen ut...nähä....tappade bort Liam....han står kvar och dirigerar så den stackars nya frisören städar på rätt sätt och inte missar nåt! In o hämta honom sen ut i bilen... Till pappa, lämna 5 påsar med mat, snabbprata lite sen hem o fixa mat till oss. Nu ligger vi äntligen i sängen, Liam kom precis upp till mig här men somnade om...
Djuren avmaskade. Magarna mätta o ch huvudet trött.
Är de inte underbart med julstressen?! För att inte tala om de fina med att ha barn! Förstår inte alls varför folksäger att de är jobbigt med trots...de är de väl inte!? Gick ju kanon de här! ELLER...???!! haha Ja...ny dag imorgon och förmodligen kommer den va snäppet värre än idag! Så dags att sova och hämta ny energi..man är ju inte mer än mamma..men är en fruktansvärt stolt sådan!! :)

Kramar från trötta mig! <3


En liten uppdatering

Oj, va länge sen jag skrev kände jag! Kanske dags nu...
Lite har ju hänt sen sist...
Julen närmar sig med stormsteg och med den kommer allt mys.
Första snön föll för någon dag sen och den fick jag bevittna från fina Söderköping en bit ut i skogen...och tydligen kom den dit innan den begav sig till mitt hus så blev först i familjen att få se den :) Liam o hans nya vänner ville givetvis ut och leka direkt även om klockan va mycket... Tror faktiskt de smet ut en snabbis när vi åkte och köpte mat! Busungar!! :D
Sprang i lördags igenom marknaden på Löfstad slott ihop med Liam, Morgan och två av hans barn...men tror de små tyckte de roligaste va att få klubba, paket och ha lövkrig med mig :P Marknad är väl inte barns höjdpunkt kanske, men va mysigt ändå :) Efter de blev de att åka till Norrköping, blev en snabb runda på maxi innan vi skiljdes åt och jag drog till min bror för att äta en underbart god middag!
Blev först en jätte god coccos/citron drink som jag inte minns namnet på.. Sen blev de toast med räkröra och till de champange, sen en god planka med lite rött vin till. Galet gott!! Efter maten sprang svi alla ut på altanen och kröp ner i deras bubbelpool och låg o kollade på stjärnorna och drack lite champange :)
En riktigt lyckad kväll alltså! På söndagen sen blev de till att kolla på handboll och sen hem..skulle egentligen åkt till Söderköping men blev för sent så vi åkte dit på måndagen ist.
Tisdag jobb sen tillbaka till Sörping där de blev lite vin och tv sen sova. Åkte efter lunch iddag därifrån till Karlstad för att hämta den nya vovven, en söt liten nakenhund vid namn Pablo. Så vo säger välkommen hem hit till oss nu lilla vän! Hoppas du ska trivas här! :D
Nej, dags för sängen....imorgon blir de jobba en stund och lika så på fre....sen får vi se vad helgen bjuder på.
Kram kram

Ps.....JAAAAA jag ska byta min header  och fixa min press så den stämmer bättre! :D


Mitt namn är Ida Ahberg, jag är 25 år och bor i ett litet samhälle ca. 3 mil från Norrköping ihop med min underbara son Liam, 3år. Jag studerar på Linköpings universitet till sjuksköterska, en utbildning jag trivs kanon med.
I bloggen kommer jag skriva om Liams och mina äventyr, dela med mig av våra skratt och tårar, våran ilska och glädje. Kanske känner ni igen er i det jag skriver. Min frustration och vardag har jag märkt kan vara mycket roande för andra, speciellt när jag sliter mitt hår och bara vill göra som min trotsiga treåring, lägga mig på golvet och skrika.

Trevlig läsning!





OBS! Allt material på denna sidan är mitt, så kopiera inte eller ta ifrån mig. Allt är skyddat av Copyright-lagen.
RSS 2.0