Jättespindel och krokodiltårar

Uff vilken dag....började med att jag o Liam skulle åka ivåg o handla på City Gross i stan... eller vänta..får backa tillbaka en vecka först..
Jag skulle gena genom cykelförrådet en kväll när jag skulle ut med Sheyla och fick se en gigantisk jätte spindel (alltså den va ENORM!!!) sitta på väggen precis vid därren ut...så undvek att gå där mer på några dagar....men när jag tittade in för nån dag sen va den borta o jag har sen dess smugit igenom spanandes efter att den ska ramla ner på mig eller gå till attack.... iaf den har varit helt borta o jag började andas ut...
Tillbaka till idag....
När jag öppnar min ytterdörr o vänder mig om för att säga till Liam att han får ta på sig skorna och komma ut efter mig för jag skulle ut med hundarna innan vi åker så ser jag den där enorma spindeln ta sats för att jaga in i min lägenhet. Den har alltså suttit utanför oh väntat på mig!!!! Halvt i oanik ropar jag till liam att komma ut fort och stänga dörren vilket han gör men ena skon i handen. "Ta på skon snabbt oh trampa på spindeln!!!" oj mamma vilken stor spindel! säger han då och ska PLOCKA UPP DEN!!!! NEEEJJJ!!! RÖR DEN INTE!!! Trampa på den! Fort och hårt så den verkligen dör!!
han fick nog trampa på den tre gånger innan den dog och sen klistra fast den under sin sko för att på ett ben med den döda spindeln under skon hoppa ut och skrapa av den mot vägen. Phu vilken start på dagen..men nu känns det bra.. Liam tyckte de hela va skoj och jag hoppas innerligt att spindeln inte har förstärkning....hua..

Iaf...när Liam somnat för kvällen satte jag på filmen "click".... har för mig att den va lite rolig men slutade med att jag satt med krokodiltårar rinnandes ner för mina kinder samtidigt som jag tog ett stadigt tag i Liams hand o tänkte i mitt inre att fy va tiden går fort...jag ska inte göra misstaget att inte se Liam när han växer upp!!
Japps...så är det...man KAN storgråta av en komedi tydligen haha
Ida i ett nötskal.
Nej, dags att kissa odjuren inför natten så man får sova i lugn och ro.
Natti! Kram

Semester

Gug vilken underbar semetser jag haft ihop med min älskade son, mamma och mina två småsyskon Hilda o Hugo.
Blev en knapp vecka på Gotland som vi inledde med att besöka pippi huset på Kneippbyn. En lyckad dag med sol o bad o massa roliga aktiviteter! På tisdagen (dag 2) besökte vi medeltidsveckans marknad. En helt otrolig upplevelse trots att jag är uppfödd med den. Utökad marknad som verkligen omgav en med härlig stämning där alla gick in till 110procent för att leva in i rollen som gycklare, narr, adel o allt va man kan vara! Liam kläddde upp sig som en riktigt medeltida riddare och likaså Hugo. Hilda va givetvis en fin dam. (ordet dam irriterade henne när jag sa för hon va ingen dam, därför måste jag skriva de nu också :P ) Jag köpte armband till Liam, en huvudsmyckning till mig med röda små pärlor, helt underbar!! Sen blev det knäckäpplen, grillat vildsvin och eldshow mm! Kvällen avslutades med tornespel där min kusin Fredrik medverkar som en av riddarna i Tornamentum. Sen blev det middag på restaurang Trossen nere vid hamnen där vi kunde sitta o titta ut över alla fina båtar och havet :) På onsdagen åkte vi till Bjärby gård där vi bodde innan vi flyttade till Finspång. En enorm gotlandsgård med ett stall, en ladugård, maskinhall, två nyrenoverade (ett renoveras nu) enskilda hus båda med två plan, sen huvudbyggnaden där vi bodde som är 2 våningar+vind och källare. (3 sovrum, ett kontor, två stora salar, två badrum. Sen har vi den underbara fruktträdgården som avslutar baksidan av trädgården som i för övrigt har en otroligt mysig berså. Massor med mark och sen en kåta (tror jag de heter) där man eldar och tillverkar kol o tjära. :)
Iaf...därifrån åkte vi till stall dalhem där de små fick rida på varsin ponny på en vända på 3km som mamma och jag ledde dem runt på i härlig skogsmiljö :) En lyckad dag! Kvällsmaten serverades på restaurang Barbeque garden innanför muren. Där blev det en härligt grillad biff med bakpotatis o ett glas rött. Sen unnade vi oss en frozen daquari och barnen fick glass :) På torsdagen blev det till o kolla i lite affärer, fika på världens mysigaste lilla fik som är byggt precis ihop med muren så väggen på uteserveringen är ringmuren själv :)
Sen blev de lite godis från Pippis godisbod (affären där Pippi handlar godis i filmerna)
Kvällen bjöd på fläskfilégryta alá Ida med ugnsbakad potatis och kall sås med äpple, avocado och vitlök. Till de ett glas rött givetvis :) Fredagen kom snabbare än vi hoppats på. Blev lite lek för barnen medans mamma städade ur huset. Sen gick vi till Östergravar och kollade på ett medeltida härläger. Efter de blev det glass på Glassmagasinet nere vid hamnen innan båten gick. Tråkigt att lämna ön men på något vis skönt o komma hem till vardagen och hunden som jag hämtade idag på hennes lilla hotell Doggsencenter där hon haft en underba vistelse hon med!!
Liam har fyllt 4 år, de blev en riktigt bra födelsedag med många fina paket och på eftermiddagen åkte vi ju till Gotland. Så han va riktigt nöjd! Nu sover han här breve mig i sängen och hunden ligger  på rygg med benen i vädret och sover gott hon med :)
Mina älskade små änglar :D
Puss


Bio, födelsedag o Gotland

Vet jag varit dålig på att uppdatera min blogg...
Efter uppmaning från S så ska jag skriva lite ikväll när jag ändå inte kan sova.
Idag va Liam o jag i stan. Träffade S o hans pappa en sund. Va trevligt den korta stunden..även om vi knappt pratade något. Kändes lite skumt. Senare under dagen så lyckades han även irritera mig rejält, som vanligt. Fattar inte varför jag tror så mycket på honom. Lika dum varje gång o lika arg blir jag varje gång.
Men men.... killar..
Iaf...sen åkte Liam o jag på premiären av Bilar 2, som vi förköpt biljetter till innan de kom ut. :)
Blev lite besviken på filmen...Liam förstod inte riktigt va den handlade om o de flesta barn satt o vred sig i stolarna. En film som tyvärr va riktad till större barn (10+)...till skillnad från ettan som slog igenom totalt i alla åldrar! Denna va våldsam..inte så gullig som ettan, mycket pang pang, vuxenskämt och även en del dödande. Något opassande att se på bio för en 4a-åring kanske..
När vi kom hem så satte jag igång med tårtan till Liams prins och prinsesskalas han ska ha imorgon. Blev en tvåvåningstårta föreställande en blomsteräng, ett slott med vallgrav o bro. Riktigt nöjd faktiskt även om de tog en stund att komma övernes med sugarpasten som jag gjorde tornen av. Fast med facit i handen va de inte så svårt. hehe. Sen blev de prins och prinsess gridmuffins. Dukade bordet i vardagsrummet och plockade bort alla saker. å imorgon ska jag hinna göra chokladbollar, städa av golven, göra mig, Liam o Sheyla i ordning, blåsa ballonger och fixa med skattjakten till klokan 11:00 då gästerna börjar dundra in. Blir 14 stycken som kommer. Haha...ja fråga mig inte hur vi ska få plats i  min etta, men har ordnat sittplatser åt alla i köket o vardagsrummet iaf. Sen får de bli stillsamma lekar och ett kort kalas tror jag :P
På söndag morgon ska Sheyla åka till Doggsencenter och bo där till lö fm då mamma, jag, Liam o mina två småsyskon åker till Gotland sön kväll till fre kväll :) Ska blir riktig skoj!
Träffa lite vänner, kolla in medeltidsveckan oh njuta av att va hemma igen! Saknar ön så mycket ibland.. :(

Nej, nu ska jag försöka sova så jag kommer upp i tid imorgon.
Natti natti! Kram


Mitt namn är Ida Ahberg, jag är 25 år och bor i ett litet samhälle ca. 3 mil från Norrköping ihop med min underbara son Liam, 3år. Jag studerar på Linköpings universitet till sjuksköterska, en utbildning jag trivs kanon med.
I bloggen kommer jag skriva om Liams och mina äventyr, dela med mig av våra skratt och tårar, våran ilska och glädje. Kanske känner ni igen er i det jag skriver. Min frustration och vardag har jag märkt kan vara mycket roande för andra, speciellt när jag sliter mitt hår och bara vill göra som min trotsiga treåring, lägga mig på golvet och skrika.

Trevlig läsning!





OBS! Allt material på denna sidan är mitt, så kopiera inte eller ta ifrån mig. Allt är skyddat av Copyright-lagen.
RSS 2.0