25/2...min otursdag...

Dagen började...katastrof...vaknade långt innan jag behövde, eller rättare sagt, Liam väckte mig långt innan jag behövde. När vi väl kommit upp, ätit frukost och fått på oss alla kläder för att kunna gå ut i de mulna, kalla vädret och kommer ut i bilen och starttar den..morrar den värre än någonsin...Den knakar och brakar och gnisslar o gud vet vad en bil kan låta men den kunde alla dess ljud! Idag, när jag skulle bisikta den!! PANIK! Lämnade Liam på dagis till 09:00 och åkte direkt till macken och tankade bilen, körde den i en tvätt och gullade extra med han för han skulle bli glad. Och nog funka de..han spann som en lite kisse när jag kört lite med honom, tagit ut han på små vägar och visat naturen och pulsat med hjulen i snön istället för all salt som ligger på vägarna. Så när det blev dags för besiktning hade jag lite hopp iaf att de kanske kunde se lite mellan fingrarna på saker som inte va så viktiga... HAHA fick jag!!!!! 5 anmärkningar och ombesiktning..... :( Stackars älskling han måste blivit totalt kränkt där inne i hallen... Så vi tog en vända till verkstaden för prisuppgift på sakerna... 9000 kr..... Måste erkänna att jag inte vågat förklara för bilen ännu att han kommer komma till bilhimlen om en månad när körförbudet tar till..... Tänkte vänta med de till in i de sista, ta lite Me and You <3 kort och ge honom ett värdigt avsked...

Bil eller inte...han e min vän och tårarna bränner bakom ögonen...

Dags att gå till kuratorn och gråta ut... Mer har hänt under dagen men inget jag tänker ta upp här..

XoXo/ Ida

Vårkänslor!!

Idag kikade solen fram!! Kände direkt att energin låg på topp så efter jag lämnat Liam på dagis vid nio så åkte jag o tankade och sen hem o drog fram putsmedel och snabeldraken. Nu va de dags att städa bilen!
Så den fick en rejäl rengöring invändigt och sen sopade jag av all snö från den och parkarade i solen så nu står den o glassar och blir varm och mysig! Min älsklings bilen! Imorgon ska han in o besiktas, håller tummarna för att de går smärtfritt, han är ju inte direkt ungdom längre stackaren..

Sen blir det Sthlm nästa veckan! Shopping och Tokio Hotel med Sofia i globen, sen utgång på fredagen och hem igen på lördagen. 3 härliga och behövande dagar för två mammor! :) Inte direkt varje dag man har tid att komma iväg utan barn, och mer än en dag dessutom!! Rekord! Fast kommer sakna min älskling.... :( :(

På torsdag innan vi åker med ska vi ha möte jag o Shahin hemma hos mig. En barnterapeut kommer och ska prata om vad som är bäst för Liam ur hans synvinkel, inte lätt att veta vad som är rätt och fel utan att det blir tjaffs när man inte har gemensam eller delad vårdnad. Känns som allt jag säger vänds fel och det slutar med att Shahin tror jag säger massa för att "klanka ner" på honom. Men är absolut inte så och tror han behöver höra de från någon som inte tar varken mitt eller hans parti utan Liams enbart. Så får se hur det går, ska bli intressant. Ingen är ju felfri. :)

XoXo/ Ida


Jobbsökaren Ida

Phu...lovar nu har jag sökt alla jobb jag kan söka i både Norrköping o Finspång. Sökte till och med jobb där jag inte vet ett dyft om vad de gör där. Menar...Ida på SSAB humf..men men...söka kan man ju alltid :) hehe

Fast tankarna ligger på Sthlm just nu. Vill flytta dit, skaffa ett jobb där o komma bort här ifrån.
Men får gotta mig i att Sofia och jag åker dit den 4 mars för att kolla på Tokio Hotel och sen gå ut o göra stan osäker på fredagen!! :D Längtar massor!

På lördags blir det utgång i Norrköping med Sofia o några till! :)

Nu ska jag va lite social med min syster sen hämta Liam på dagis vid 15:00.

XoXo/ Ida

Känns som jag är mitt i en film...

Min blogg har blivit min fristad. Ett ställe där jag kan lätta på mitt hjärta och få mina tankar nedskrivna i ord.
Känns som jag lever i en bubbla. Där jag har min egen värld, mitt egna liv, dit ingen tar sig in. Sen kommer jag till Dig... det är som jag förflyttas från min trygga bubbla in i en film. En traditionell scen där ett par sitter i samma rum, ledsna och arga, besvikna. Där man talar utan ord. I de skede då båda inser att det är dags att gå vidare var för sig. Att hur mycket vi vill så kommer det aldrig bli som förr.
Man väntar på att filmen ska ta ett oväntat steg in i drömfilmen där de slutar med att båda kommer på vad felet ligger, ber om ursäkt båda två och hittar tillbaka tillsammans. Men så är inte verkligheten. Den är aldrig som i filmerna..inte min värld iaf.

Känns som glädjens glans som fanns i mina ögon förut har bytts ut till tårarnas glans istället.
Kommer jag någonsin bli mig själv igen? Känns inte så nu..

Dags att dra mig. XoXo/ Ida


Nu é de fredagsmyyys!!!

Hemma hos mamsen en sväng Liam och jag.
Har uträttat en del ärenden under dagen han va på dagis.. klippt håret, hämtat ut mitt comviq kort, kollat med verkstaden va delarna till min bil kommer kosta...blev lilla chocken på 2365:- inkl arbete...sen kommer bes o skatt på de...skoooooj!!! :(

Ska äta lite kvällsmat här ihop med familjen sen blir de fredagsmys med Liam..Har köpt chips, dip, cola o fixat filmer. Plus att min braiga serie är klockan 20:00 ikväll på sexan hehe han e såååå sexig ;)

Så...bara en fråga som återstår... Vart é grabbarna?!?? :D Trevlig helg och glad alla hjärtans dag till er som firar de. haha själv får jag stå blad folket som tycker det är "överskattat" och titta på alla kära små par som gullar runt. Man blir inte alls avis... humf...

XoXo/ Ida  

Vem är vuxen åt mig när jag behöver de??

Finns så mycket jag skulle vilja ändra på. Men jag vet att hur mycket jag än försöker, eller inte försöker, så kommer de aldrig att förändra situationen. Bara svälja, lägga bakom sig och gå vidare.

Igår fyllde Jimmy år, min syster sambo alltså. Så va hos dem och åt smörgåstårta och massa gott. Idag fyller mammas sambo Lelle år samt min bror Conna. Blir kalas hos mamma, dock inte med min bror, så får fira honom en annan dag istället. Men har gett honom ett stort grattis och ger dem alla ytterligare ett STORT GRATTIS här!

Liam ska på 2.5 års kontroll på bvc på måndag klockan 09:00. Stor kille nu.. tiden går så fort..för fort ibland...
Sen på tisdags ska vi till Vrinnevisjukhuset pålökarebesök för min del klockan 09:00 och till ortopeden klockan 14:00 med Liam. Full rulle den dagen. Va tänkt jag skulle skriva tenta på onsdag men överväger att ta ett studieuppehåll en tid och jobba lite. Känner att ekonomin och tiden inte går på plus längre. Är nog som alla säger, det är fruktansvärt tufft och närapå omöjligt att studera när man är ensam med småbarn....tyvärr.. Måste erkänna de hade rätt..

Nu sitter jag hemma hos min syster igen. Ska hämta Liam på dagis klockan 15:00, sen hem o göra oss fina till kalaset. Dagens humör...jaa...va ska man säga... Känner mig väldigt ledsen, som något håller på att rinna över i mig. Skulle nog på en fingerknäppning kunna stortjuta rakt upp och ner. Men sväljer och stoltheten tar över.

Har varit en jobbig tid för mig senaste månaderna. Jag vet inte riktigt hur mycket jag klarar mer. Allt alltid stå på egna ben, alltid vara ensam om saker och ting, aldrig få ha någon vixen att dela allt med. Någon som kan vara den vuxna istället för mig ibland. Saknar mammas stora famn man hade att krypa upp i och gråta ut när man va liten. Nu kan man inte de längre, alla förväntar sig att en enda vuxen människa ska kunna klara livets alla hinder och svårigheter själv, resa sig på benen ensam efter hårda fall, stå emot alla frestelser och på samma gång visa rätt väg för ett litet barn och lära de rätt och fel och ge han alla kärlek och trygghet man kan ge plus lite till. 
Många gånger önskar jag att jag slapp vara själv. Att livet varit annorlunda. Vart tog mitt drömliv vägen jag hade som barn? De säkert alla drömmer om någon gång... Att träffa någon man älskar och som älskar en lika mycket tillbaka. Att få vara med om den romantiska förlovningen och det underbara bröllopet, få bära den klänning varenda tjej skulle drömma om, skaffa ett fint hus med en trädgård där våra barn kan springa runt och leka utan att man ska vara rädd för massa trafik och farligheter. Åka på små romantiska mysiga semestrar med familjen...Leva livet ut med den personen och känna sig älskad in i det sista. 
Allt började bra, jag växte upp i de där huset, med min mamma, pappa, syster och bror. Reste runt massor när jag va liten. Fick min drömgård med massa hästar och andra djur...men sen tog allt stopp. Och då pratar vi om när jag va 15 år.. Som om min dröm bara gick upp i rök. 
Nu lever jag ensam med min son och alla mina problem, några med lösningar, andra utan, i en etta i Finspång. Träffar en bekant själ si sådär en gång i veckan och då med en.. vad jag kallar våldgästning. Men så illa är det inte. Har min mamma med familj och min syster med familj ett stenkast bort. Min bror med sin familj bor 3 mil från mig. Och min bästa vän Sofia lika så.
Kalla mig pesimist, kanske jag är det ibland, men finns det inte stunder då man faktiskt får tycka synd om sig själv..mer än vad som behövs. Menar... hur skulle glädjen annars påträffas om man inte sänker sin glädjenivå under standard? Riktig glädje är ju inte direkt någon man stöter på varje dag. Så håll i hatten och ta vara på den när den sknackar på dörren, vem vet när den kommer på besök nästa gång?

XoXo/ Ida 



Mitt namn är Ida Ahberg, jag är 25 år och bor i ett litet samhälle ca. 3 mil från Norrköping ihop med min underbara son Liam, 3år. Jag studerar på Linköpings universitet till sjuksköterska, en utbildning jag trivs kanon med.
I bloggen kommer jag skriva om Liams och mina äventyr, dela med mig av våra skratt och tårar, våran ilska och glädje. Kanske känner ni igen er i det jag skriver. Min frustration och vardag har jag märkt kan vara mycket roande för andra, speciellt när jag sliter mitt hår och bara vill göra som min trotsiga treåring, lägga mig på golvet och skrika.

Trevlig läsning!





OBS! Allt material på denna sidan är mitt, så kopiera inte eller ta ifrån mig. Allt är skyddat av Copyright-lagen.
RSS 2.0