I blåbärsskogen



Då Liams pappa inte kom när han skulle idag, struntade vi i honom och tog en sväng på centrum på fm. Vi lämnade tillbaka böcker på bibban, hyrde en film, va i djuraffären och kollade på fåglar och kaniner och ett och annat marsvin. Sen avslutade vi med en fika med bulle och festis innan vi gick hemåt och fixade lunchen.
Slappade lite i soffan ihop då lillen har börjat vägra sova middag utan nöjer sig med att sitta och mysa en timma ist med mig i soffan framför en film.
När vi myst klart packade vi en fikakorg med kex, dricka och frukt och tog en promenad ut i skogen för att plocka blåbär. Så gick till vårat ställe vi hittade förra året :) Plockade en stor burk på ca en timma sen blev de fika på ett nedfallet träd i skogen. Riktigt mysigt och uppskattat av oss båda. Fick så mycket hjälp att plocka bär av Liam. Man blir så stolt och glad av att se hur de små liven utvecklas så fort. Förra året satt han ju bara där man satt han o mumsade de bär han nådde. Nu springer han runt och plockar egna och lägger i burken, mest mosade, men ändå ett bra försök. :D
På vägen hem kom jag på tankarna hur lätt man hittade smultron när jag va liten och bodde på Gotland, här finns typ inga. Och precis när jag tänkte de snubblade vi över ett stort smultronställe nära oss. hehe..så väl hemma blev de glass och smunltron och lite blåbär. Resten a blåbären ska bli två blåbärs sockerkakor, en till Liams födelsedag som är den 7 aug, och en som vi ska cykla och lämna till mamma som välkommen hem pressent. Men hon får dela med min syster med som ska få andra halvan. :) Saknar dem så..

Nu är det dags för kvällsmat. Kram

Lekparken och blåbärsmums

Gjorde en liten utflykt idag Liam och jag till en lekplats en bit bort från oss. Gick upp i skogen en sväng då med och va hittade vi då om inte massa blåbär. Liam gottegris blev helt till sig. Så efter lunchvilan om vådret håller i sig eller imorgon blir det ut i skogen och plocka blåbär. Synd att inte min syster och Nova är med...vi brukar alltid plocka blåbär ihop. Men finns fler dagar och mycket bär kvar att plocka när de kommit hem från Gotland. :)

 





































Gotland - Hem ljuva hem

Tillbringade tre härliga dagar på Gotland ihop med Liams pappa. Träffade även min mamma med familj där samt min syster med familj, min mormor och sen blev de utgång med Anton där jag träffade gamla barndomsvänner från årskurs 4..hehe va riktigt skoj.  :D Så blev en del utflykter i innerstaden, promenader till lekpark och runt ringmuren med familjen och sen även en dag på pippihuset. :)




Finns sååå många kort jag skulle vilja visa, men de går ju inte tyvärr. Men nu fick ni en liten inblick på vad vi gjort under våra dagar på ön där jag föddes o växte upp. :D

Kram


sthlm

japps, då har man suttit på buss drygt tre timmar. Först från finspång till norrköping sen norrköping sthlm. Men nu har vi kommit på plats och Liam sover...skönt de eftersom vi ska upp typ halv fem imorgon bitti...*sucka*
Men ska bli roligt och komma iväg till Gotland iaf..länge sen jag va hemma och hälsade på vännerna. Kanske tittar förbi min kära mormor också om de finns tid. Vi är ju inte så länge där..åker på söndag igen. Men vädret verks inte va de bästa så få väl ta och göra såna små utflykter ist för stranden.

Nu ska vi snart äta. kram kram

Grillkväll hos mig

Min kära kusin Felicia kom till mig på lördag fm från Sthlm. Gick en sväng på stan medans Liam fick sova middag hemma hos pappa, farmor och farfar. Sen åkte vi hem, fixade oss och så kom Shahin (Liams pappa) och en kompis till han med massa kött och tillbehöv samt en ny grill. Tror de köpt kött för tio pers...MINST. Blev en lyckad kväll, avslutade med film i soffan innan de drog sig hem till Norrköping igen.
På söndagen sen gick kusinen, jag och Liam ner till centrum och åt pomme och lekte i bollhavet. Sen hyrde vi film och köpte godis så satt och svullade hela helgen.
Nu har hon åkt hem och jag sitter här i soffan och lyssnar på den kraftiga åskan som dundrar här utanför.

Hopaps helgen bjuder på fint väder då planerna och förväntningarna på Gotlandsresan är stora. Ska bli så kul att träffa gamla vänner och se ön igen...min älskade barndoms ö... :)
Planer som står på listan är bla pippi huset med Liam sen träffa Anton på lördagen, ut och äta och så med honom. Ska bli riktigt kul. Gick på dagis och ett år i mellanstadiet ihop med honom. Så ska bli riktigt kul. :D

Kram kram

 behövdes tre killar för att få ihop grillen :P
grillmästarna hehe
 1/4 av allt kött

Familje middag med Liams pappa

Ja, då har man jobbat i två dagar...igår från 14-21:15..sen upp o till jobbet 06:30-14 idag. Så hem till Liam som tag och hans pappa som tagit hand om honom under dagen. Blev lite slappa en stund när jag kom hem och under tiden dundrade åskan  igen och haglet slog i marken. Vid 16 kom mamm aoch hämtade oss så åkte vi dit på middag. Blev grillat och till fika den gotländska traditionen saffranspannkaka :)
Mycket lek med barnen och avlut med massa studs på deras studsmatta. Vet inte vem som somnar först av alla för finns nog ingen energi kvar alls efter ikväll hehe
Shahin fick iaf mer motion än han fått på länge på den där studsmattan :p
I de stora hela blev dagen kanon med en perfekt avslutning med hela familjen!
Natti natti..Kram



Bad i Lien

Idag åkte vi till sjön Lien och badade ihop med hela familjen utom min systers sambo som jobbade. Blev inte mycket bad då gungorna, vollybollplanen och studsmattan va de roligaste enligt Liam. Mycket springande för mig hela tiden som fick jaga en unge som h1ela tiden smet från mig. Men va mysigt ändå. Tillslut somnade Liam helt utmattad på filten i skuggan. Nu är vi hemma igen och ska ta och cykla iväg och lämna in däcket till barnvagnen som oturligt nog fått punka...

Glömde berätta igår förresten... Liam lyckades på morgonen igår låsa in sig på toa. Så med våld fickjag plocka ner hela låset för att få ut honom... Gick bra lyckligtvis, men nu är det en handduk som gäller på dörren så den inte kan stängas av små barn. Dagen innan så fick jag hämta ut en panikslagen son ur en becksvart klädkammare som efter de fått lås på sig.

Ser för den delen ut som de blir en kort semester till Gotland den 10-12 juli, förmodligen ihop med Liams pappa. Så blir tält då det inte finns något boende ledigt, men kan ju va mysigt de med. Ska ut en kväll och träffa gamla vänner själv med...ska bli kul. Hoppas på bra väder bara. :D

Kram



Mitt namn är Ida Ahberg, jag är 25 år och bor i ett litet samhälle ca. 3 mil från Norrköping ihop med min underbara son Liam, 3år. Jag studerar på Linköpings universitet till sjuksköterska, en utbildning jag trivs kanon med.
I bloggen kommer jag skriva om Liams och mina äventyr, dela med mig av våra skratt och tårar, våran ilska och glädje. Kanske känner ni igen er i det jag skriver. Min frustration och vardag har jag märkt kan vara mycket roande för andra, speciellt när jag sliter mitt hår och bara vill göra som min trotsiga treåring, lägga mig på golvet och skrika.

Trevlig läsning!





OBS! Allt material på denna sidan är mitt, så kopiera inte eller ta ifrån mig. Allt är skyddat av Copyright-lagen.
RSS 2.0